Friday, August 21, 2009

17 Ogos 2009

salam sume.... dah lame btul sy x mgupdate blog ni... saye sgt2 busy.... n kebetulan broadband wat hal... tension2... tapi now da ok da.... ermmm ape kene mengene ek ngn tarikh kt atas ek... actually 17-8-09 adalah tarikh di mana edah sy telah abis... mcm2 bersawang kt hati ni... pejam celik pejam celik bermakne my luvly hubby dah meninggalkn sy n aqeel dah 4 bln 10 hari...semakin hari semakin rindu kami pd arwah... masih terpancar di ingatan saat bersama...dan pd satu ari 2 ade akak yg sy knal kt fs msg sy ucap takziah..dia ckp dia da lame x buka fs so dia terkejut ngn ape yg terjadi...namenye kak zie...rupe2 nya dia pun mengalami nasib yg same mcm saya lalui bezanya... mase arwah suami dia meninggal anak nya berumur 2bln lebey...aqeel berumur 7 bln... kak zie byk bg kate semangat pade sy.....dia faham aper yg sy lalui...now kak zie sdah bkawin lain setelah ank nya berumur 6thn n now da dpt bby baru... sesungguhnya... ader hikamah disebaliknya n kak zie sgt bahagia coz huby nye terima dia seadanya... katenye hidup mesti diteruskan....dan pagi tadi bestfrenz sy msg ckp kwn huby dia br accident semalam dan meninggal kerana cedera teruk dikepala... n anknye pun berumur 8bln... YA ALLAH sesungguhnya kau maha segalaNYA...bile difikirkan ramai diluar sane mengalami nasib yg same... kdg2 ujian yg diberi x same...sebagai hambaya kita perlu melalui sume dugaanNYA dengan redha....n selalu bersyukur dgn aper yg dikurniakan.....

5 comments:

~Pn.Ilah~ said...

Anne..setiap kejadian ada hikmah disebaliknya..sabar ya dik!!Akak amat bersimpati apa yang berlaku atas anne.Kebetulan plak hubby akak kenal arwah, arwah adalah junior hubby akak kt puo dulu...

Semoga dpt menghadapi Ramadhan & Syawal dgn penuh ketabahan & semoga Allah memberkati hidup Anne&Aqeel..Amin

nmmy84 said...

betul tu ann..bersabarlah.kuat kan semangat.Hanya Allah yang Maha Mengetahui.Selamat berpuasa utk ann

nur rabiatul adawiyyah said...

hai..saya pernah baca blog awak...mmg saya sendiri mngalirkan airmata..awak harus tabah coz awak bertuah kerana ditinggalkan buah cinta awak berdua bersama...

S-H-I-M-A said...

a,kum anne.salam kenal~~~
Akak pun simpati pada Anne n baby aqeel..Semoga anne kuatkan semangat ye...Demi aqeel

cinderellatulin said...

cin kagum sngt dgn ketabahan ann...cin harap ann cekal ngan apa yg telah dilalui..cin sebagai kenalan baru di alam maya nie akan memberi semngat agar ann terus kuat n tabah utk meneruskan kehidupan.. :-)
* hubby cin umo 27thun n dia pun lepasan PUO..course kejuruteraan mekanikal pembuatan..aruah course apa dulu ekk